Xerox Iridesse

Xerox® Iridesse™ productiepers

Zorgt voor een groter wauw-effect op elke geprinte pagina in CMYK en CMYK Plus dankzij digitale specialistische verbeteringen en Colour FLX Technology

Nieuw aan de machine toegevoegd is het 6e station! Waar we het 5e station al kennen van de Color Press 1000 om transparante toner, zilver metallic en goud metallic aan een afdruk toe te voegen, geeft de Iridesse nu ook de unieke mogelijkheid om twee van deze drie toners toe te voegen aan de afdruk. Met deze 6e tonerunit kan er over een volledige afdruk, of over een specifieke afbeelding of op door u vooraf bepaalde selectiegebieden, transparante-, gouden- of zilvere toner worden aangebracht, alsof er vernis of spotvernis is toegepast of werkelijke mettalic kleuren. Het unieke aan de Iridesse is dat er 1 station voor de CMYK-stations zit en 1 station erna. U kunt zelf kiezen welke toner u waar plaatst. Hierdoor kun je uiterst bijzondere afdrukken creëren die er werkelijk prachtig uitzien.

Deze toner dient vanuit uw applicatie als 5e en 6e kleur te worden toegepast, waarna de RIP van de Iridesse deze verwerkt en de machine de transparante toner in zijn afdrukproces mee neemt, zonder dat daarbij nog verdere handeling of bewerkingsprocessen mee gepaard gaan.

De actief gekoelde transportband die het papier na het fixatieproces uitvoert, zorgt er voor dat uw papier niet krom komt te staan en een minimale hoeveelheid aan vocht verliest waardoor uw nabewerking vervolgens probleemloos verloopt.

Xerox Iridesse

De introductie van de splinternieuwe en unieke Xerox Iridesse is een directe aanval van Xerox op alle professionele kleuren productiesystemen die op dit moment op de markt worden aangeboden. Met deze oplossing wordt een unieke combinatie van mogelijkheden geboden waar Xerox voorheen zelf nog niet over beschikte en waar andere producenten nog niet aan kunnen beantwoorden.

Hierbij is de matte toner toegepast zoals bekend van de Xerox Color Pres 1000 waarbij de afdrukkwaliteit uniek is door diverse technische hoogstaande verbeteringen. Het toepassen van een aanlegsysteem draagt bij aan een perfecte registratie op papiersoorten tot 400grs, zowel enkelzijdig als automatisch dubbelzijdig. De Iridesse is een ideale machine voor de fotoalbum print industrie en wel om de volgende reden.

Neem snel contact met ons op dan vertellen we u er graag meer over.

Hieronder ziet u een voorbeeld configuraties  van de Xerox Iridesse:

Xerox Iridesse

Xerox Iridesse 6 kleuren

Resolutie:
– 1200x1200x10 dpi

Scan:
N.v.t.

Papier capaciteit:
– Standaard 4000 vel
– Maximaal 12000 vel (optioneel)

Invoer opties:
– 102×152 mm tot 330×660 mm
– 52-400 grams
– 400 grams automatisch dubbelzijdig

Afwerk opties:
– 
Vouwen, nieten, punchen, CZ vouwen,
drie kanten schoongesneden booklets produceren

Printserver opties:
– Xerox EX-P 6 Print Server Powered by Fiery

Technology:
– 120 ppm op alle papiersoorten tot 400 grams
– Automatische Kalibratie met de inline FWA Beeldsensor
– Belt Fuser die zorgt voor enorme productiviteit in mixed media opdrachten
– CMYK plus tot 2 extra kleuren (totaal 6 kleuren) in 1 doorvoer
– De extra kleuren zijn : Goud, Zilver, Transparant, Wit

De Xerox Iridesse is verkrijgbaar in verschillende configuraties, we helpen u graag met het samenstellen van de optimale configuratie voor uw workflow.

Afwerkopties en invoeropties
Printerserveropties

 

  • Xerox® EX-P 6 Print Server Powered by Fiery®
Speciale toners
Colour FLX Technology biedt nieuwe toepassingsmogelijkheden op productieniveau. Het optionele 5e en 6e afdrukstation biedt, naast de standaard CMYK, ruimte voor transparante, zilveren of gouden toners voor CMYK Plus, zodat u uw klanten hoogwaardige toepassingen met een wauw-effect kunt bieden, waaronder metallics, gemengde metallics en iriserende effecten.
MatchAssure
Xerox MatchAssure is een optionele colormanagementtool om bijvoorbeeld meerdere persen tegelijkertijd op elkaar af te stemmen en heeft o.a. speciale functies die ontwikkeld zijn voor de fotoboekenmarkt.