Xerox Iridesse

Xerox® Iridesse™ productiepers

Zorgt voor een groter wauw-effect op elke geprinte pagina in CMYK en CMYK+ dankzij digitale specialistische verbeteringen en Colour FLX Technology

Nieuw aan de machine toegevoegd is het 6e station! Waar we het 5e station al kennen van de Color Press 1000 om transparante toner, zilver metallic en goud metallic aan een afdruk toe te voegen, geeft de Iridesse nu ook de unieke mogelijkheid om twee van deze drie toners toe te voegen aan de afdruk. Met deze 6e tonerunit kan er over een volledige afdruk, of over een specifieke afbeelding op de door u vooraf bepaalde selectiegebieden, transparante-, gouden- of zilvere toner worden aangebracht, alsof er vernis of spotvernis is toegepast of werkelijke metallic kleuren. Het unieke aan de Iridesse is dat er 1 station voor de CMYK zit en 1 station erna. U kunt zelf kiezen welke toner u waar plaatst. Hierdoor kunt u uiterst bijzondere afdrukken creëren die er werkelijk prachtig uitzien.

Deze toner dient vanuit uw applicatie als 5e en 6e kleur te worden toegepast, waarna de RIP van de Iridesse deze verwerkt en de machine de transparante toner in zijn afdrukproces mee neemt, zonder dat daarbij nog verdere handeling of bewerkingsprocessen mee gepaard gaan.

De actief gekoelde transportband die het papier na het fixatieproces uitvoert, zorgt er voor dat uw papier niet krom komt te staan en een minimale hoeveelheid aan vocht verliest waardoor uw nabewerking vervolgens probleemloos verloopt.

Xerox Iridesse

De Xerox Iridesse is een directe aanval van Xerox op alle professionele kleuren productiesystemen die op dit moment op de markt worden aangeboden. Een briljantere toekomst door een groter wauw-effect per geprinte pagina.

De Xerox Iridesse gebruikt matte toner zoals bekend van de Xerox Color Pres 1000 waarbij de afdrukkwaliteit uniek is door diverse technische hoogstaande verbeteringen. naast de matte toner die wordt gebruikt kan de Iridesse doormiddel van zijn 5e en 6e toner station unieke combinaties maken. De toepassing van goud, zilver en transparante toner geven uw afdrukken een levensechte beleving. Naast dit hoogstandje in de techniek kan de Iridesse ook een “Pink toner” toevoegen aan zijn pallet waardoor uw kleuren gamut een nieuw spectrum krijgt waarbij het drukken van bijvoorbeeld PMS021 mogelijk wordt. Het toepassen van een aanlegsysteem draagt bij aan een perfecte registratie op papiersoorten tot 400grs, zowel enkelzijdig als automatisch dubbelzijdig.

Dit is toch de ideale combinatie voor elke drukkerij? vind u dat nu ook? Neem dan contact met ons op dan vertellen we u er graag meer over.

Hieronder ziet u een voorbeeld configuraties  van de Xerox Iridesse:

Xerox Iridesse basis

Xerox Iridesse met OHCF inclusief volledige finishing lijn

Resolutie:
– 1200x1200x10 dpi

Scan:
N.v.t.

Papier capaciteit:
– Standaard 4000 vel
– Maximaal 12000 vel

Invoer opties:
– 102×148 mm tot 330×1200 mm
– 52-400 grams
– 400 grams automatisch dubbelzijdig

Afwerk opties:
– 
Vouwen, nieten, punchen, CZ vouwen, drie kanten schoongesneden booklets produceren

Printserver opties:
– Xerox EX-P 6 Print Server Powered by Fiery

Technology:
– 120 ppm op alle papiersoorten tot 400 grams
– Automatische Kalibratie met de inline FWA Beeldsensor
– Belt Fuser die zorgt voor enorme productiviteit in mixed media opdrachten
– CMYK plus tot 2 extra kleuren (totaal 6 kleuren) in 1 doorvoer
– De extra kleuren zijn : Goud, Zilver, Transparant, Wit en pink

De Xerox Iridesse is verkrijgbaar in verschillende configuraties, we helpen u graag met het samenstellen van de optimale configuratie voor uw workflow.

Voor het automatiseren van uw productie zijn verschillende mogelijkheden, wij adviseren u graag om tot een optimaal productieproces te komen. Onze kennis is uw toegevoegde waarde.